V pekárni došlo k úniku plynu, priotrávili sa dve osoby

20.01.2008 Kežmarok

Ľubica/Kežmarok 20. januára (TASR) - K úniku plynu, v dôsledku čoho sa priotrávili dve osoby, došlo dnes popoludní v pekárni v obci Ľubica v Kežmarskom okrese.
Príčiny úniku spomínanej látky sú predmetom vyšetrovania. Na mieste sa nachádzajú kežmarskí hasiči a polícia. Rýchla zdravotná pomoc už odviezla priotrávených na ošetrenie do nemocnice.
TASR o tom informoval zdroj z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.

Doplnené:

Ľubica/Kežmarok 20. januára (TASR) - K úniku zatiaľ bližšie nešpecifikovanej plynnej látky došlo dnes popoludní v pekárni v Ľubici v okrese Kežmarok, pričom sa priotrávili dvaja zamestnanci.
Na mieste zasahovali aj kežmarskí hasiči. \"Po príchode do pekárne sme zistili, že hlavný uzáver plynu je už uzatvorený, odvetrávanie priestorov zabezpečené a pacienti sú v sanitke. Privolali sme plynárov, ktorí miesto skontrolovali, ale únik plynu nezistili, \" povedal pre TASR kpt. Ondrej Tomas z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Kežmarku.
Situáciu v pekárni naďalej monitorujú. Podľa nepotvrdených informácií nemožno vylúčiť, že príčinou zdravotných ťažkostí pracovníkov mohol byť napríklad únik čpavku.
Posádky rýchlej lekárskej pomoci z Kežmarku a rýchlej zdravotnej pomoci zo Svitu ošetrili dvoch mužov s dýchacími ťažkosťami. Po príchode na miesto obaja zamestnanci už boli mimo objektu. Záchranári ich previezli do Nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku.
\"Pacienti sa sťažovali na zhoršené dýchanie, bolesť hlavy, jeden z mužov aj na bolesť v oblasti hrudníka. U oboch sme zistili nekontrolovateľný tras. Podali sme im kyslík, infúznu a medikamentóznu liečbu. Za stáleho monitorovania sme ich previezli na interné oddelenie kežmarskej nemocnice, \" dodala vedúca zásahového tímu MUDr. Zuzana Priputníková zo spoločnosti Emergency Medical Service.
 

Vyberte región